foods

ငါးဥဟင္း 



ေဂၚရခါးသီး နဲ႕ စလံုုးေဘာ့က်ိတ္ :D
ဖရန္ဖရန္ပရိတ္သတ္

ဝက္က်ပ္ကင္သုုတ္

ဆာလ္မန္ငါး

အာလူးဟင္း

fish nuggets  
Greens
ၾကက္ဥပူတင္း ( Flan Lache ) လုုပ္စားတယ္ ။ သၾကားရည္ကိုု ျပစ္တဲ့ အထိ အိုုးနဲ႕ အပူေပးျပီးက်ိ ဳ တယ္ ။ ျပီးေတာ့ ပန္းကန္ထဲ ပါးပါးထည့္ျပီး အေအးခံထားတယ္ ။
ၾကက္ဥ ၁၀လံုုး အႏွစ္ပဲယူတယ္ အကာေတြ ကိုု ကိတ္မုုန္႕ဖုုတ္မယ္
နိုု႕ဆီတဘူး နိုု႕စိမ္းတဘူးေဖာက္ထည့္

 စက္နဲ႕ မေမြဘူး ေလခိုုေပါက္ေတြ ပါသြားမွာ စိုုးလိုု႕


ဒါက ကိတ္မုုန္႕ဖုုတ္မလိုု႕ ခြက္ကိုု ေထာပတ္သုုတ္ ျပီး ဆီစိမ္စကၠဴ ပတ္ထားတာ
 ဖလန္လက္ေခ်း ဖုုတ္ေနတာ

 
ၾကက္ဥ အကာ

စက္နဲ႕ ခုုလိုု အျမဳတ္ထြက္တဲ့ အထိ ျပင္းျပင္းနဲ႕ ၾကာၾကာေလးေမႊ

ျပီးရင္ဂ်ံဳမွဳန္႕ တခြက္ဇကာခ်ျပီးသား မုုန္႕ဖုုတ္ေဆာ္ဒါ 1 tsp နဲ႕ ဆားနည္းနည္း သၾကားတခြက္ ထည့္ျပီးရင္ Spatula နဲ႕ ပဲ ေမႊတယ္ ။ ဂ် ဳံ မွုုန္႕နဲ႕ စက္နဲ႕ မတည့္ပါ :D ။ အေကာင္းစားစက္ဆိုုရင္ေတာ့ ရတယ္ ။
ready to be baked.

flan lache က်က္ျပီ

ကိတ္မုုန္႕ဖုုတ္မယ္

က်က္ျပီ
လွတယ္ အဆင္ေျပတယ္ :D


ဒီေန႕ ဂ်ပန္လိုု ခ်က္စားတယ္ သခြာသီးသုုတ္ အာလူးေခ်နဲ႕ Saba fish


Comments

  1. ငါးကြိုက်တယ် စားလည်းစားဖြစ်တယ်
    နင်သုပ်တဲ့ဝက်သားသုပ်လေး စားချင်စရာလေး
    ငါးဥလည်း ကြိုက်တယ်
    ပုစွန်ဂေါ်ရခါးလည်းကြိုက်
    ကိတ်တွေတော့ ဝမှာစိုးလို့ စားတော့ဘူးနော် ဟဲဟဲ

    ReplyDelete
  2. နင္ခ်က္တဲ့ ဟာေတြ ခုုမွေတြ႕တယ္ ငဖန္းမ အိုုးကပ္စားခ်င္လိုုက္တာဟယ္ .... ငါဘတ္ဆီျပန္ နဲ႕ ဖုုဇြန္တုုတ္ဆီျပန္က လဲ ငါ့အၾကိဳက္ ရွလြတ္

    ReplyDelete
  3. ေနာက္ႏွစ္ကစပီး ခ်က္ဖို႕ ျပဳတ္ဖို႕ မုန္႕လုပ္ဖို႕ စိတ္၀င္စားရေတာ့မယ္ .. မ်ားမ်ားေရးေပးေနာ္ :P

    ReplyDelete
  4. အဲလိုုေျမွာက္ေပးလိုု႕ကေတာ့ ------- တတ္ေအာင္ အဲေလ ခိြခိြ

    ReplyDelete
  5. ရွိေသးရင္နဲနဲေကြ်းပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. တုန္ျပီ အဲေလ ကုုန္ျပီ

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

သံဘယ္လိုုခ်မလဲ

သံေကာင္ တုုတ္ေကာင္ ေလွ်ာ့မတြက္ေစလိုု

စေကာ့ေစ်းမွာ ခ်ာလည္လည္