easy cooking

သမီးနဲ႕ ကိုုယ္နဲ႕ ႏွစ္ေယာက္စာ ခ်က္လိုု႕ လြယ္တာေလးေတြပဲ ခ်က္တယ္ ။ ဆယ္လ္မြန္ငါးက အဲအတိုုင္းအလႊာေလးေတြလာတာ ဆိုုေတာ့ ဆီပူထိုုးျပီး က်က္တယ္ဆိုုယံုုေလးပဲ လုုပ္လိုုက္ျပီး ဂ်ပန္ေဆာ့စ္ဆမ္းလိုုက္တာ စုုစုုေပါင္းမွ ၃မိနစ္ေလာက္ပဲၾကာတယ္ ။ က်န္တဲ့ ဆီပူေလးကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတလံုုးၾကီးၾကီးေလး တလံုုးကိုု ဓားျပားရိုုက္ျပီး ႏြမ္းေအာင္လုုပ္ ျပီးရင္ ပန္းပြင့္စိမ္းထဲ့ျပီး ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႕ ဆားေလးနဲနဲ ထည့္လိုုက္ရင္ ေရလဲခမ္းစျပဳေရာ စားလိုု႕ရေရာ ။ ယိုုးဒယားသေဘၤာသီးသုုတ္ ကလဲ ေထာင္းရတာ ဆိုုေတာ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကိုု ငွက္ေပ်ာသီး တလံုုးစာေလာက္ ျခစ္လိုုက္ျပီး က်န္တာ အကုုန္ ေထာင္းထည့္တာ ( ေျမပဲေလွာ္ ပုုဇြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတလံုုး တခုု ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပဲေတာင့္ရွည္ တေခ်ာင္းပိုုင္းျပီးသား ၊ ဆားသၾကား ၊ ရွာလကာရည္ (သိုု႕ ) သံပုုရာရည္တိုု႕နဲ႕ ေရာေထာင္းလိုုက္ယံုုပဲ ျမန္တယ္ ။ ဒါကေတာ့ ေကာ့ေတးလ္လိုု႕ေခၚတဲ့ NTUC ဝက္အူေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႕ ေရႊပဲသီးေၾကာ္ ဒါကသူငယ္ခ်င္း စူးေမးထားတဲ့ silver fishes ကိုု နႏြင္းမွဳန္႕ ဆားလူးျပီး အကၽြတ္ေၾကာ္စားလိုုက္တာ ။ အရမ္းနုုေတာ့ တျခမ္းက ဝါလာမွအခ်ပ္လိုုက္ လွန္ရဲတယ္ ။ အဲဒီ ခၽြန္ခၽြန္ေလးအရြက္ေတြကိုု ဝယ္လာျပီး ဘာလ...