easy cooking

သမီးနဲ႕ ကိုုယ္နဲ႕ ႏွစ္ေယာက္စာ ခ်က္လိုု႕ လြယ္တာေလးေတြပဲ ခ်က္တယ္ ။

ဆယ္လ္မြန္ငါးက အဲအတိုုင္းအလႊာေလးေတြလာတာ ဆိုုေတာ့ ဆီပူထိုုးျပီး က်က္တယ္ဆိုုယံုုေလးပဲ လုုပ္လိုုက္ျပီး ဂ်ပန္ေဆာ့စ္ဆမ္းလိုုက္တာ စုုစုုေပါင္းမွ ၃မိနစ္ေလာက္ပဲၾကာတယ္ ။ က်န္တဲ့ ဆီပူေလးကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတလံုုးၾကီးၾကီးေလး တလံုုးကိုု ဓားျပားရိုုက္ျပီး ႏြမ္းေအာင္လုုပ္ ျပီးရင္ ပန္းပြင့္စိမ္းထဲ့ျပီး ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႕ ဆားေလးနဲနဲ ထည့္လိုုက္ရင္ ေရလဲခမ္းစျပဳေရာ စားလိုု႕ရေရာ ။


ယိုုးဒယားသေဘၤာသီးသုုတ္ ကလဲ ေထာင္းရတာ ဆိုုေတာ့ သေဘၤာသီးစိမ္းကိုု ငွက္ေပ်ာသီး တလံုုးစာေလာက္ ျခစ္လိုုက္ျပီး က်န္တာ အကုုန္ ေထာင္းထည့္တာ ( ေျမပဲေလွာ္ ပုုဇြန္ေျခာက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတလံုုး တခုု ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပဲေတာင့္ရွည္ တေခ်ာင္းပိုုင္းျပီးသား ၊ ဆားသၾကား ၊ ရွာလကာရည္ (သိုု႕ ) သံပုုရာရည္တိုု႕နဲ႕ ေရာေထာင္းလိုုက္ယံုုပဲ ျမန္တယ္ ။



ဒါကေတာ့ ေကာ့ေတးလ္လိုု႕ေခၚတဲ့ NTUC ဝက္အူေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႕ ေရႊပဲသီးေၾကာ္

ဒါကသူငယ္ခ်င္း စူးေမးထားတဲ့ silver fishes ကိုု နႏြင္းမွဳန္႕ ဆားလူးျပီး အကၽြတ္ေၾကာ္စားလိုုက္တာ ။ အရမ္းနုုေတာ့ တျခမ္းက ဝါလာမွအခ်ပ္လိုုက္ လွန္ရဲတယ္ ။


အဲဒီ ခၽြန္ခၽြန္ေလးအရြက္ေတြကိုု ဝယ္လာျပီး ဘာလုုပ္ရမွန္းမသိဘူး ။ ဘဲသားကင္တျခမ္းကလဲဝယ္လာတယ္ ။ အဲတာနဲ႕ သံပုုယိုုသီး ၾကက္သြန္နီ တလံုုးနုုတ္နုုတ္စင္း ။ ျငဳပ္သီးအနီေတာင့္ေထာင္းထားတာေလးေတြရွိေတာ့ ငါးငံျပာရည္နဲ႕ သုုတ္စားပလိုုက္တယ္ ျပီးေရာ ။ သံလြင္ဆီေလး ရွိလိုု႕ နဲနဲ ထည့္လိုုက္တယ္ ။ ဆားေလးနဲ႕ ။ အရြက္စိမ္းကိုု အမ်ားၾကီးစားခ်င္လာရင္ တိုု႕ဆီက အရြက္ေတြ ခ်ဥ္ေပါင္ ကန္စြန္း ကင္ပြန္းရြက္ေတြ သုုတ္စားလိုု႕ မေကာင္းဘူး ။ စလံုုးက တရုုတ္ရြက္ေတြ ျဖစ္တဲ့ မုုန္ညင္းစိမ္းေတြျဖဴ ေတြကလဲသုုတ္စားလိုု႕ မရေတာ့ အဲလိုု အသုုတ္လုုပ္တဲ့ အရြက္ေတြကေတာ့ သုုတ္စားလိုု႕လြယ္တယ္ ။ ဘိုုလိုုပဲသုုတ္သုုတ္ ျမန္မာလိုုပဲ ဆီစိမ္းေလးနဲ႕ ပဲႏွမ္းေလးနဲ႕ သုုတ္သုုတ္ မိုုက္တယ္ ။ ၾကက္သားပုုဇြန္ ၾကိဳက္တာ ထဲ့စားလိုု႔ရတယ္ ။ ဝါသနာပါရင္ ငပိရည္က်ိဳေလး ထည့္ ဟိဟိ ။ ျငဴပ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕လဲ ထည့္ ရတယ္ေနာ္ :D ဘာပဲေျပာေျပာ အဲေလာက္မ်ားတဲ့ အရြက္စိမ္းေတြ အမ်ားၾကီးအားၾကီးစားလိုုက္ရတဲ့ အတြက္ ေက်နပ္သြားတယ္ ။ နိုု႕မိုု႕ အဲေလာက္ အရြက္စိမ္းမစားျဖစ္ဘူး ။

ဒါက ပထမေန႕က ဝယ္လာျပီး ဒီတိုုင္း thousand island အရည္ထည့္စားတာ ဟိုုလိုုသုုတ္တာေလာက္ မေကာင္းဘူး ။ ဘဲသားကင္က အသားခ်ည္းပဲ  NTUC ကဝယ္လာတာ ။ ၄က်ပ္ေလာက္ပဲ ေပးရတယ္ ။

ဒါကေတာ့ ပထမဆံုုးလုုပ္တဲ့ ကိတ္မုုန္႕ fondant ေအာက္ကစဖတ္မွ ရမယ္ ။ ပံုုေတြက ဖုုန္းနဲ႕ ရိုုက္ျပီး အပ္ပလုုပ္တာ ဆိုုေတာ့ :D :D
ျပီးေတာ့ ဂလိုုေလးကပ္လိုုက္တယ္ ။ Mash mellow ကိုု ျပားေအာင္လွိမ့္ေတာ့ icing sugar က ကုုန္ေနတယ္ သိပ္မေလာက္ေတာ့ အရမ္းကပ္ေတာ့ ပါးပါးေလး လုုပ္လိုု႕မရဘူး ။ ထူေနတယ္ ။ အဟီး ။ ဒါေပမယ့္ ။ စားေကာင္းတယ္လိုု႕ ေျပာတယ္ ။ ဟိဟိ ။ ကိတ္မုုန္႕ကခ်ိဳေတာ့ ခ်ိဳတယ္ အေပၚက အျဖဴခ်ပ္ၾကီးက ။ ေအာက္က အသားကေတာ့ စားေကာင္းတယ္ ။ ေျပာင္းျပန္ဖတ္လိုုက္ရတာ ေဆာရီးေနာ္ ။ :D

 ပန္းေရာင္ကိုု အျပားလုုပ္ျပီး ပန္းပြင့္ ခြက္ေလးေတြနဲ႕ ဖိျပီး ျဖတ္လိုုက္ေတာ့ ဂလိုုေလးေတြရတယ္ ။

Mash mellow အျဖဴေရာင္ကိုု spatula နဲ႕ ေမႊ.... icing sugar အမွဳန္႕နဲ႕ ျပားေအာင္လုုပ္ျပီး အဖတ္လုုိက္ ကိတ္မုုန္႕ေပၚမွာ ဖံုုုုးလိုုက္တယ္ ။


ကိတ္မုုန္႕ကိုု ၂ျခမ္း လႊာလိုုက္ျပီး အလည္မွာ cream cheese နဲ႕ icing sugar နဲ႕ သံပုုရာအနံ႔ကိုု စက္နဲ႕ ထည့္ေမႊလိုုက္တယ္ ။ အေရာင္က လိေမၼာ္ေရာင္ တစက္ ထည့္တယ္ ။ ျပီးေတာ့ ကိတ္မုုန္႕ ၂ခ်ပ္ၾကားထဲ ထူထူေလးသုုတ္လိုုက္တယ္ ။

ဒါက ပန္းေရာင္

ေရေလး နဲနဲေလးထည့္ျပီး မိုုက္ခရိုုေဝ့ထဲ သံုုးေလးစကၠန္႕ေလာက္ လွည့္လိုုက္ေတာ့ အဲလိုုျဖစ္သြားတယ္ ။

Mash mellow နဲ႕ လုုပ္ရင္ရတယ္ ဆိုုလိုု႕ အေရာင္ ၂ေရာင္ပါျပီးသား ဝယ္လာတယ္

ငါးပိရည္ေလး လက္ေဆာင္ရလို႕ ေရက်ဲေလးေဖ်ာ္စားတယ္ ။ ျငဳပ္သီး ကေျခာက္ျပီး ၾကြတ္ေနေတာ့ လက္နဲ႕ ျဖစ္လိုုက္ယံုုပဲေလ ။
ေမႊးေနတာပဲ ။

ဒါက ဘာလီက ဝယ္လာတဲ့ ေကာ္ဖီမွဳန္႕ကိုုေဖ်ာ္ေသာက္တာ ။

Comments

  1. တို့လည်း ဘရိုကိုလီကြိုက်တယ်..ကြော်ရတာတအားမြန်လို့.. သင်္ဘောသီးထောင်းနဲ့ ငါးကြော် ကပ်စား..သိပ်ကောင်း..
    ကိုယ့်ကိုုယ်တော့ မထောင်းစားတော့ဘူး..အဆာပလာ ဝယ်ရမှာများလို့..ဟိဟိ.. ရူကိုလာ rucola ရွက်လည်း အသေကြိုက်လို့ ခဏခဏ
    ကြော်စားဖြစ်တယ်.. ဒီကလူတွေကတော့အသုပ်ထဲ နည်းနည်းထည့်ကြတာ..တို့တော့ ကြက်ဟင်းခါးရွက်အစားထိုးဆိုပြီး ပုစွန်ခြောက်နဲ့ ကြော်စားတယ်..ကြက်ဥနဲ့လည်းကြော်တယ်.. ခါးသက်သက်လေးမို့ ကြိုက်တာ။ ငါးပိရည်လည်းစားချင်တယ်။ မစားတာ ကြာလှပြီ။ ဒီတခါပြန်တာလည်း ငါးပိရည်သိပ်မစားဖြစ်လိုက်ဘူး။

    ReplyDelete
  2. ႐ူကိုလာရြက္က ေက်ာ္စားလို႕ရတယ္လား အၾကံေကာင္းတယ္ လုပ္စားဦးမွပဲ သူုငယ္ခ်င္းေရ

    ReplyDelete
  3. yummy yummy အိုက္ငါးေၾကာ္စားခ်င္ဒယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. အဲတာ ပင္လယ္ငါး ရန္ကုုန္မွာ မရွိဘူး ဂ်ာမွာ ရွိမယ္ထင္တယ္ ညီမေလး

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

သံဘယ္လိုုခ်မလဲ

သံေကာင္ တုုတ္ေကာင္ ေလွ်ာ့မတြက္ေစလိုု

စေကာ့ေစ်းမွာ ခ်ာလည္လည္