ေအာ္ဂဲနစ္ ေရာဂါ

ေမြးရပ္ေျမ အျဖစ္ ငယ္ဘဝထဲ က ၇တန္း အထိေနခဲ့တဲ့ စစ္ေတာင္းျမစ္ေဘးက မေဒါက္ ဆိုုတဲ့ ျမိဳ႕ေလးမွာေနတုုန္းက သဘာဝရဲ႕ အရသာကိုု ျပည့္ျပည့္ဝဝ ခံစားခဲ့ဘူးတယ္ ။ ၾကာခဲ့ျပီဆိုုေပမယ့္ လတ္ဆတ္တဲ့ အစား အေသာက္ဆိုုတာ မစားရေလ ပိုုစားခ်င္ေလ ။ မစားဘူးတဲ့သူေတြ အတြက္ အထူးအဆန္း မဟုုတ္ေပမယ့္ လတ္ဆတ္တဲ့ အရသာကိုုစားဘူးတဲ့ သူေတြ အတြက္ တမ္းတခ်က္ ဘယ္ေလာက္ နက္ရွိဳင္းတယ္ ဆိုုတာ အဟဲ...... မ်ားသြားျပီ ထင္တယ္ ....။ ငါကြ ဘေလာ့ဂါ....။ ညေနေစာင္းျပီ ဆိုုရင္ တံငါသည္ ဘၾကီးေတြ ထမ္းလာတဲ့ ငါးဘတ္ၾကီးေတြ ဆိုုတာ သူတိုု႕ အရပ္နဲ႕ အညီ အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြ ။ ငါးဘတ္ပုုတ္ေမႊလိုု႔ အေမေခၚတဲ့ ဟင္းက မပုုတ္ပဲ ခ်ိဳအိ လတ္ဆတ္ေနတာပဲ ။ငါးလင္ပန္းဆိုုတာၾကီးေတြက်ေတာ့ ဗန္းထဲထည့္ေခြလာရင္ တဗန္းအျပည့္ပဲ ။ဝါးႏွီးၾကိဳးေတြနဲ႕ ထိုုးေဖာက္ခ်ဳပ္ျပီး အေခြလိုုက္ ထင္းမီးဖိုု ေခါင္မိုုးမွာရွိတဲ့ ဝါးဆိုုင္းစင္ေလးေပၚမွာ သံုုးေလးရက္ေလာက္ က်ပ္ကင္ျပီး ေနာက္ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလိုုက္နဲ႕ ငရုုတ္ခြဲျခမ္းနဲ႕ ေၾကာ္ေပးရင္ ငရုုတ္သီးကလဲ ခ်ိဳတယ္ ။ ၾကက္သြန္ကလဲ ခ်ိဳတယ္ ။ ငါးလင္ပန္းၾကပ္တိုုက္ကလဲ ခ်ိဳျပီးေမႊးတယ္ ။ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဆိုု တျခားဘာမွ မပါပဲကိုု အရမ္းစားေကာင္းတယ္ ။ မေဒါက္ကိုု ...