home made


စားစရာေတြ ဘက္ေျခဦးလွည့္လိုုက္ပါဦးမယ္ေနာ္ ။ စိတ္လိုုလက္ရရွိတုုန္း ခ်က္စားမိတာေလးေတြပါ ။

ခုုေလးပဲ supper စားခ်င္တယ္ ဆိုလိုု႕ ပလာတာ နဲ႕ ၾကက္ဥနဲ႕ ေၾကာ္စားတာ



ဒါေလးကေတာ့ သမီးစားခ်င္တဲ့ Baked Pasta ဆိုုင္မွာ စားရင္ သမီးက တပန္ကန္လံုုးကုုန္ေအာင္စားတာ ။ ခ်က္ၾကည့္ေတာ့လဲ လြယ္လြယ္ေလးပဲ ပစၥည္းစံုုေတာ့ ရွိေနရတာေပါ့ေလ ။

ပါစတာကိုု အရင္ျပဳတ္ သိပ္အၾကာၾကီးေတာ့ မျပုဳတ္နဲ႕ ။ နပ္ေလာက္ရင္ေတာ္ျပီ ။  ျပီးရင္ သမီးက အသီးအရြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွစ္ေတြ မထည့္ေစခ်င္ေတာ့ ၾကက္ဥ တလံုုး ၊ ႏြားနိုု႕ ၊ ၾကက္သြန္နီ ဥေသးတျခမ္း နဲ႕ အျဖဴ ဥတလံုုးေလး တမႊာကိုု ဓားျပားရိုုက္ ၊ နုုတ္နုုတ္စင္းျပီး ထည့္ ... အေပၚက ခ်ိစ္ကိုု ျခစ္ထည့္ျပီး အာဗန္ထဲမွာ ၅မိနစ္ဆိုုက်က္ျပီ ။



အသား အေနနဲ႕ Ham တိုု႕ Bacon တိုု႕ ပုုဇြန္တိုု႕ Scallop တိုု႕ ထည့္ဖုုတ္လိုု႕ ရတယ္ ..... ။ က်မကေတာ့ ေဘကန္ေလး ၂ျပားကိုု ေရေဆး ကပ္ေက်းနဲ႕ ညွပ္ျပီး အရင္ အာဗန္ထဲ ထည့္ကင္လိုုက္တယ္ ။ နဲနဲ ၾကြပ္လာရင္ ထည့္ဖုုတ္လိုု္က္တယ္ ... ။  ခုုတေလာ လြယ္လိုု႕ ခဏခဏ လုုပ္ျဖစ္တယ္ ကိုုယ္ေတာ့ မစားဘူး ဝလြယ္လိုု႕ :D ။

 ကိုုယ္ခ်ားဒါ ဒီမွာ ။ ခ်ားခ်င္လိုု႕ မဟုုတ္ေပမယ့္ ခ်ားလဲ ျပီးေရာ ၾကိဳက္တယ္ ။ အထဲမွာ ငပိေရပါထည့္သုုတ္လိုုက္ရင္ မိုုက္မယ္ေနာ္ ။ ဆီစာ ဆလတ္ရည္ ထက္ပိုုမိုု္က္မယ္ ....။  ျငဳတ္သီးကိုု ဂလိုု မိုုက္ကလိုုေဝ့ထဲ ၂မိနစ္ေလာက္ ထည့္လွ့ည္ျပီး လက္နဲ႕ မြမြ ေျချပီးထည့္တယ္ ။ ေမႊးေနတာပဲ ။ သံလြင္ဆီ နဲ႕ဆိုုရင္ အသုုတ္က ေမႊးျပီး မိုုက္ေနျပီ ။ ေနာက္တခါ ဆီစာဆလတ္ရည္ မဝယ္ေတာ့ဘူး ။


ဂိ်ဳးဂ်ိဳး ဂၽြတ္ဂၽြတ္မည္ေအာင္ ရန္ကုုန္က ဝယ္လာတဲ့ သီဟုုိလ္ေစ့ကိုု နဲနဲ ေသးေအာင္ ဖဲ့ျပီး မိုုက္ကလိုုေဝ့နဲ႕ လွည့္လိုုက္ေတာ့ သူလဲေမႊးတယ္။



သမီးက အဲလိုု အျပင္က အစာေလးေတြ မ်က္ေစ့က်လာေတာ့ သူလဲ ေကာင္းတာေလး စားရေအာင္ သူကိုုယ္တိုုင္လည္း ဝင္ရွည္ရင္း လုုပ္တတ္ေအာင္ သားမိႏွစ္ေယာက္ အစာေပါင္းစံုုထြင္ေနၾကတယ္ ။ NTUC ကအသီးစစ္နဲ႕ ေဖ်ာ္တဲ့ အရည္ေတြ ရွာဝယ္ျပီး ဂလိုုေလး လုုပ္ၾကတယ္ ။ ဒီတေခါက္ေတာ့ strawberry milk နဲ႕ coffee milk နဲ႕ သရက္သီးေဖ်ာ္ရည္ေလးနဲ႕ လုုပ္ထားတာ။


လုုပ္ရင္း လုုပ္ရင္း တဆင့္တတ္လာေတာ့ ေရခဲေခ်ာင္း ice lollypop ဒါမွ မဟုုတ္ ice Popsicle   ေလးေတြ လုုပ္ခ်င္လာတယ္ ။ Daiso ၂က်ပ္ ဆိုုင္မွာ အဲဒီ ခြက္ကေလးေတြ ရလာတယ္ ။ သူက အရည္ေပ်ာ္ရင္ စုုတ္ဖုုိ႕ စုုတ္တဲ့ အတံေလးပါ ပါတယ္ very thoughtful :D ။  စစျခင္း မရွိရွိတဲ့ အရည္ေတြ ေလွ်ာက္ထည့္တာ ႏြားနိုု႕ က တခုု ၊ pomegranate juice သလဲသီးေဖ်ာ္ရည္ ကတခုု ၊ carrot juice ဥနီေဖ်ာ္ရည္က တခုု ၊ ေနာက္ဆံုုးတခုုက မိုုင္လိုု .... လွတယ္ေနာ္ ။



တဆင့္တတ္လာျပီေနာ္ ။ ေန႕လည္က NTUC မွာ ေက်ာက္ေက်ာမည္း ရယ္  အုုန္းနိုု႕ ရယ္ဝယ္လာတယ္ ။
ျပီးေတာ့ ေျမပဲေလး မိုုက္ကလိုုေဝ့နဲ႕ ေလွာ္လိုုက္ျပီးေထာင္းလိုုက္တယ္ ။



စားကုုန္သြားတဲ့ ခြက္၃ခြက္ကိုု အရင္ ျပန္ထည့္မလိုု႕ ။ အရင္ဆံုုး အုုန္းနိုု႕ေလးေတြ ထည့္လိုက္တယ္ ။ ျပီးေတာ့ ေျမပဲ မွဳ႕န္ေလးေတြ ထည့္လိုုက္တယ္ ။



အျပာေလးက ေကာ္ဖီနိုု႕ ၊ အဝါေလးက သရက္သီးေဖ်ာ္ရည္ ၊ အစိမ္းေလးက မကုုန္ေသးတဲ့ ဥနီေဖ်ာ္ရည္ ၊ ပန္းေရာင္ေလးက စထေရာ္ဘယ္ရီနိုု႔ မိုုက္တယ္ကြာာာာာာ.......



ေနာက္တခါက်ရင္ ငွက္ေပ်ာသီး ေထာပတ္သီး စတဲ့ အသီးစစ္ေတြနဲ႕ လုုပ္မယ္ ။ သမီးလဲ ေကာင္းတာေလးစားရတာေပါ့ေနာ္...
 ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ


Comments

  1. မိုက္တယ္ကြာာာာာ ... ဒါမိုးေလးေတြ မ်ားမ်ားေရးပါ။
    အိမ္မွာ ရွိေနတဲ့ မိုက္ကလိုေ၀့တစ္လံုးကို ဘာလုပ္ရမွန္းမသိလို႕ သားအမိႏွစ္ေယာက္ ပံုးထဲထည့္ထားတယ္။
    ေကာ္ဖီေဖ်ာ္တဲ့ဟာလဲ မလုပ္တတ္လုိ႕ ဗံုးထဲမွာပဲ။ :D။ အိမ္မွာေနတဲ့အခ်ိန္ကနည္း နယ္မွာအေနမ်ား ျပန္လာရင္ အျပင္ထြက္နဲ႕ ဒါမ်ိဳးေလးေတြ စမ္းၾကည့္ဦးမွ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငါ့ညီမေလးကေတာ့ သူ႕အမ ဘာတင္တင္ အားေပးတယ္ ကြာ.... ဘေလာ့ေလးလဲ ေရးဦးေလ..... ေတြ႕ရေတာ့မွာ မိုု႕ အရမ္းေပ်ာ္ေနတယ္ညီမေလးငယ္ေရ

      Delete
  2. ရေခဲချောင်းစားမယ်.. ကြိုက်တယ်... ငါတော့ ခေါက်ဆွဲကိုပါ ထည့်ဖုတ်လိုက်တယ် နာရီဝက် ထားလိုက်တယ်... နောက်မှ ငါလည်း အဲဒါတွေ တင်ဦးမယ် ပုံကရှိတယ် တင်ဖို့အလှည့်မကျသေးတာ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေရခဲမုုန္႕လုုပ္နည္းရွိေသးတယ္ သယ္ခ်င္းေရ ငွက္ေပ်ာသီး တမ်ိဳးပဲ ပါတယ္... ေထာပတ္သီးဆိုုလဲ အဲတမ်ိဳးပဲ ပါတယ္ ေမႊျပီးခဲလိုုက္တာ အသီးစစ္နဲ႕ လုုပ္တဲ့ ေရခဲမုုန္႕လုုပ္လိုု႕ရတယ္

      Delete
  3. ၾကိဳက္ၾကိဳက္ေတြခ်ည္းဘဲ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ျပီးရင္ စားတာလဲ မဟုုတ္ဘူး ေနာ္ :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

သံဘယ္လိုုခ်မလဲ

သံေကာင္ တုုတ္ေကာင္ ေလွ်ာ့မတြက္ေစလိုု

စေကာ့ေစ်းမွာ ခ်ာလည္လည္