ေအာ္ဂဲနစ္ ေရာဂါ



ေမြးရပ္ေျမ အျဖစ္ ငယ္ဘဝထဲ က ၇တန္း အထိေနခဲ့တဲ့ စစ္ေတာင္းျမစ္ေဘးက မေဒါက္ ဆိုုတဲ့ ျမိဳ႕ေလးမွာေနတုုန္းက သဘာဝရဲ႕ အရသာကိုု ျပည့္ျပည့္ဝဝ ခံစားခဲ့ဘူးတယ္ ။ ၾကာခဲ့ျပီဆိုုေပမယ့္ လတ္ဆတ္တဲ့ အစား အေသာက္ဆိုုတာ မစားရေလ ပိုုစားခ်င္ေလ ။ မစားဘူးတဲ့သူေတြ အတြက္ အထူးအဆန္း မဟုုတ္ေပမယ့္  လတ္ဆတ္တဲ့ အရသာကိုုစားဘူးတဲ့ သူေတြ အတြက္ တမ္းတခ်က္ ဘယ္ေလာက္ နက္ရွိဳင္းတယ္ ဆိုုတာ အဟဲ...... မ်ားသြားျပီ ထင္တယ္ ....။ ငါကြ ဘေလာ့ဂါ....။

ညေနေစာင္းျပီ ဆိုုရင္ တံငါသည္ ဘၾကီးေတြ ထမ္းလာတဲ့ ငါးဘတ္ၾကီးေတြ ဆိုုတာ သူတိုု႕ အရပ္နဲ႕ အညီ အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြ ။ ငါးဘတ္ပုုတ္ေမႊလိုု႔ အေမေခၚတဲ့ ဟင္းက မပုုတ္ပဲ ခ်ိဳအိ လတ္ဆတ္ေနတာပဲ ။ငါးလင္ပန္းဆိုုတာၾကီးေတြက်ေတာ့ ဗန္းထဲထည့္ေခြလာရင္ တဗန္းအျပည့္ပဲ ။ဝါးႏွီးၾကိဳးေတြနဲ႕ ထိုုးေဖာက္ခ်ဳပ္ျပီး အေခြလိုုက္ ထင္းမီးဖိုု ေခါင္မိုုးမွာရွိတဲ့ ဝါးဆိုုင္းစင္ေလးေပၚမွာ သံုုးေလးရက္ေလာက္ က်ပ္ကင္ျပီး ေနာက္ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလိုုက္နဲ႕ ငရုုတ္ခြဲျခမ္းနဲ႕ ေၾကာ္ေပးရင္ ငရုုတ္သီးကလဲ ခ်ိဳတယ္ ။  ၾကက္သြန္ကလဲ ခ်ိဳတယ္ ။ ငါးလင္ပန္းၾကပ္တိုုက္ကလဲ ခ်ိဳျပီးေမႊးတယ္ ။ ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဆိုု တျခားဘာမွ မပါပဲကိုု အရမ္းစားေကာင္းတယ္ ။

မေဒါက္ကိုု အလည္ေရာက္ျဖစ္ခဲ့ရင္ အေဒၚလုုပ္သူက ခ်က္ေကၽြးတာ ပုုဇြန္ထုုပ္ၾကီး အခြံမခၽြတ္ပဲ ဆီပူပူမွာ ဒီတိုုင္းေၾကာ္ေပးတာ ။ ဆားေလး နဲနဲ ျဖဴးေပးရင္ တျခားေနရာကပုုဇြန္ကိုု ပုုဇြန္လိုု႕ေတာင္ မေခၚခ်င္ေတာ့ဘူး ။

ငါးပ်ံ ။ ငါးစင္ရိုုင္း ။ ငါးဇင္ကာ ။ ငါးေျမြထိုုး ။ ငါးလိပ္ေက်ာက္ ( stingray ) ။ ပုုဇြန္ဆိတ္ ။ ေဂြးဆိုုတဲ့ မ်က္ေစ့မဲမဲေလးေတြအစက္စက္ေလးေတြပဲ ျမင္ရတဲ့နီနီရဲရဲ ျမွင္ပုုဇြန္ငပိေလးေတြဟာ အဲဒီေဒသက ထြက္ခြာလာ ကထည္းက တာ့တာ ျပလိုုက္ၾကတယ္ ဆိုုတာ ခုုမွ ဝမ္းနည္းစြာ သေဘာေပါက္လိုု္က္ရတယ္ ။

ကိုုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုုပဲ အားေပးခဲ့တဲ့ တိုု႕ျမိဳ႕သူေတြ စိုုက္ပ်ိဳးေရး ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိုု႕ ခုုစားေနၾကတဲ့ ဟိုုတုုန္းက ေပၚကာစ ခရမ္းခ်ဥ္က မခ်ဥ္လိုု႕ မစားခဲ့ၾကဘူး ။ ရန္ကုုန္ဆိုုတာ ေရာက္ကတည္းက တခါတေလပဲ ေစ်းထဲ ျမင္ရေတာ့တယ္ ။ ငယ္တုုန္းကပါ ။ ခုုမ်ားေတာ့ ရန္ကုုန္ တျမိဳ႕လံုုးရွာရင္ေတာင္ စိုုက္ပ်ိဳးေရးခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြက ျပဳတ္မနူးေတြပဲရွိေတာ့တယ္ ။ ဝါက်င္က်င္နဲ႕ တကယ္ မေကာင္းဘူး ။

စိုုက္ပ်ိဳးေရး ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆိုုတာ အထြက္တိုုးခရမ္းခ်ဥ္ေပါ့ေနာ္ ။ အဓိပၺါယ္က ေဆးပါတယ္ေပါ့ ။ ငယ္တုုန္းက မေဒါက္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးရာသီဆိုုရင္ ေပါမ်ားလြန္းလိုု႕ တပိႆ ာ ဝယ္ျပီးရင္ မကုုန္လိုု႕ ယိုုထိုုးစားရတဲ့ အထိမွတ္မိေသးတယ္။

ဟိုုတေန႕က တန္လင္းေမာက မားကတ္ပေလ့စ္ကိုုေရာက္ေတာ့ ဒီလိုု အညွာတန္းလန္းနဲ႕ ကိုုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုုေတြ႕လိုုက္ရေတာ့ မျမင္ရတာၾကာတဲ့ ေဆြမ်ိဳးေဟာင္းကိုုေတြ႕လိုုက္ရသလိုု မဝယ္လာပဲ မေနနိုုင္ေတာ့ဘူး ။ အဲလိုု အညွာစိမ္းစိမ္းေလးေတြရယ္ နီနီရဲရဲ အသီးေလးေတြရယ္က အရမ္းခ်စ္စရာေကာင္းေနတယ္ ။

ႏွစ္ကိုုင္းေလာက္ေရြးျပီး ခ်ိန္ခိုုင္းလိုုက္တာ ၁၂က်ပ္ ေက်ာ္တယ္ ။ ဒါေပမယ့္ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ အတြက္ ဝယ္လာခဲ့မိတယ္ ။ ဒီေနရာမွာ မေဒါက္က လူတေယာက္ေလာက္ ကိုုယ့္နားမွာ ရွိရင္ ကိုုယ္ရဲ႕ အာသီသကိုု သူသေဘာေပါက္မွာပဲ ။ သာမာန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ စလံုုးမွာ လွပါတယ္ ။ ျပဳတ္လဲ နူးတယ္ ။ ဒီေလာက္အရြယ္ နဲ႕ ေလးငါးလံုုးဆိုုရင္ ၁က်ပ္ ေက်ာ္ေက်ာ္ပဲက်မွာ ။

ဒါေပမယ့္ ေတြ႕ေတြ႕ျခင္းအရမ္းလိုုခ်င္ေနျပီ မရေတာ့ဘူး ။ :D


အိမ္ေရာက္ေတာ့ ငါးဖယ္ဟင္းခ်က္တယ္ ။

ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ မန္းက်ီးမွည့္နဲ႕ ခ်က္တယ္ ။

တိုုင္ဝမ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ေၾကာ္စားတယ္ ။

ဒါေလးကေတာ့ သမီးနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ား အတြက္ ပန္းသီး အရသာနဲ႕ almond ေစ့ပါတဲ့ cupcakes


ကိတ္မုုန္႕ေအးသြားတဲ့ အခါ မွ ကရမ္က တင္ရတာ ဆိုုေတာ့ ဒါေလးက ကရမ္တင္ထားတဲ့ ပံုုေပါ့ ။ ကရမ္ကလဲ ေထာပတ္နဲ႕ လုုပ္တဲ့ ဟာကိုု မၾကိဳက္လိုု႕ cream cheese နဲ႕ လုုပ္ထားတာ ။ အရမ္းအရမ္းစားေကာင္းတဲ့ cream ေလး



ပီဇာေတြလဲ အရင္ဖုုတ္သမွ်ေတြ အဆင္မေျပေပမယ့္ ဒီတခါ ဖုုတ္တာေတြ အကုုန္တစမက်န္ေရာင္းေကာင္းတယ္ ။ လြယ္မွန္းလဲ သိသြားျပီ ။


 





ပီဇာဒိုု႕က ပိုုတဲ့ ဂ်ံဳနဲ႕ ေပါင္မုုန္႕ဖုုတ္ေတာ့ နဲနဲေတာ့ ေျခာက္တယ္ ။ ဘာနဲ႕ တူလဲဆိုုေတာ့ ျပင္သစ္ေပါင္မုုန္႕ မာစီးစီးေလးနဲ႕ သြားတူတယ္ ။ အမွန္က ေပါင္မုုန္႕ရိုုးရိုုးဆိုုရင္ သံလြင္ဆီနဲ႕ မလုုပ္ပဲ ေထာပတ္နဲ႕ လုုပ္မွ ေမႊးတာေလ ။ ဒါကေတာ့ စားလိုု႕ေတာ့ တမ်ိဳးေကာင္းပါတယ္ ။


 

ပ်င္းရင္ ေၾကာ္စားတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ သီဟိုုဌ္ေစ့ရယ္ ဆတ္သားေျခာက္ရယ္နဲ႕ အလုုပ္ျဖစ္တယ္ ။


ပလာတာကလဲ ရယ္ဒီမိတ္အထုုပ္ကိုုပဲ ေၾကာ္တာ လြယ္တယ္ ။


ခုုတေလာ အရမ္းကိုု စားခ်င္ေနတဲ့ မေဒါက္က လက္သုုတ္စံုု ။ ပစၥည္းမစံုုေတာ့ အရင္က လုုပ္ခဲ့တာေလး အလြမ္းေျပ ျပန္တင္ထားတယ္ ။ တျခားလက္သုုတ္စံုုနဲ႕ မတူတာေလးေတြ point out လုုပ္ၾကည့္မလား ။ အဲတာေလးေတြေၾကာင့္ တျခား အသုုတ္နဲ႕ မတူတာ ။ တကယ္ေကာင္းတယ္ ။




သူမ်ားလက္ေဆာင္ေပးတာေတြပါ ။ မၾကိဳက္ဘူးအဲတာ မ်ိဳးေတြ ။ တုုိ႕က ေတာသူ စစ္စစ္ ။

:D

ေအာ္ဂဲနစ္ေရဒဲေခ်ာင္း :P







ဒီေန႕ေတာ့ ေျမပဲဆန္နဲ႕ မလုုပ္ဘူး ေက်ာက္ေက်ာနဲ႕ 



ဒီေန႕ ပံုုစံတမ်ိဳး မနက္ဖန္က်ရင္ေတာ့ ေရခဲေခ်ာင္းထပ္မလုုပ္ေတာ့ဘူး အာသီးေယာင္မွာ စိုုးလိုု႕ :D

ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေၾကာင္းျပဳလိုု႕႔ တပုုဒ္ေတာ့ တတ္သြားျပန္ျပီ ။ တိုု႕ေတာ့ ဘေလာဂါပါးနဲနဲ ဝလာျပီ ထင္တယ္ေနာ္ ။ အဟီးးး ။


သာယာပါေစ ။

Comments

  1. ကိုင်းခရမ်းချဉ်လေးတွေနဲ့ ငါးပိချက်၊ ငါးပိတစ်ချက် ချက်စား သိပ်ကောင်းတာ။ တို့လည်း အဲဒါလေးတွေ ဝယ်တယ်။ အသုပ်ကလည်း ဆီကျက်နဲ့ မန်ကျည်းရည်နဲ့ဆို ကြိုက်တယ်။ ငရုတ်ဆီတွေနဲ့သုပ်တဲ့ ရန်ကုန်သုပ်တွေ မကြိုက်ဘူး။ အညာဘက်ကလည်း အဲလိုပဲ သုပ်ကြတာ။ တို့လည်း ဒီမှာပလာတာစားချင်ရင် ရယ်ဒီမိတ်ပဲ လုပ်လိုက်တယ်။ ကိုယ်တိုင်လုပ်တာ မာလို့။ ရေခဲချောင်း သမီးနဲ့ လုစားရမယ် :)

    ReplyDelete
  2. တိုု႕ဆီက အသုုတ္က နႏြင္းနံ႔ မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဆီခ်က္ရယ္ မန္က်ီးရည္ရယ္ ခရမ္းသီးဆီသတ္ႏွပ္ေလးရယ္ ပဲပင္ေပါက္ခ်ဥ္ရယ္ ေရွာက္ရြက္ရယ္ပါတယ္... ျပီးေတာ့ သေဘၤာသီး စိမ္းအမွ်င္ေလးေတြရယ္ပဲမွဳန္႕ ေလွာ္ေမႊးေမႊးေလးရယ္ ျငဳတ္သီးမွဳန္႕ ေလွာ္ေမႊးေမႊးေလးရယ္လဲပါတယ္ ... သယ္ခ်င္းစားၾကည့္ အရမ္းၾကိဳက္သြားလိမ့္မယ္ ....

    ReplyDelete
  3. အသုတ္တစ္ပြဲေလာက္ေကြ်းပါအမ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ခ်ားပါအမ ခ်ားပါ လဂါးခ်ား

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

သံဘယ္လိုုခ်မလဲ

သံေကာင္ တုုတ္ေကာင္ ေလွ်ာ့မတြက္ေစလိုု

စေကာ့ေစ်းမွာ ခ်ာလည္လည္